Dela sidan:

Redan 1993 började Maria Grimberg på JKL, då som 24-åring. Tio år senare tog hon över som Stockholmschef på byrån och blev då samtidigt vice vd. Vd för byrån har hon varit sedan 2010.

Under åren har mycket hänt på JKL. Först köptes man upp av Leo Burnett och sedermera Publicis. I fjol gick de ihop med den europeiska byrån CNC, som ägs av samma nätverk. Tidigare i höstas kom nästa affär: då stod det klart att JKL fusioneras med New York-byrån Kekst. I och med det kommer JKL ha verksamhet i Stockholm, Bryssel, London, Berlin, Frankfurt, München, Tokyo Seoul, Abu Dhabi och Hong Kong.

Maria Grimbergs förvärvsinkomst på 6,9 miljoner i fjol motsvarar sex procent av JKL:s omsättning och 66 procent av rörelseresultatet 2017. När Resumé når henne är hon fåordig:

– Detta är en engångseffekt som relaterar till försäljning ur ett långsiktigt ersättningsprogram så ingen löneförändring, skriver hon i ett sms.

Det här är en del av en större lönekartläggning, som finns i sin helhet på Resumé Insikt. Där har vi samlat lönerna för 130 vd:ar, ägare och grundare i pr-branschen. För att ta del av hela listan behöver du teckna en prenumeration på Resumé Insikt.

Är du redan prenumerant? Logga in här!Dela sidan: