Dela sidan:

Under december månad inträffar 40 procent av alla ljusbränder i svenska hushåll enligt statistik från Myndigheten för samhällskydd och beredskap. För att minska antalet bränder och uppmärksamma problemet kommer mat.se förutom att lansera brandsläckarna, dessutom skicka med brandskyddsmanualer (framtagen utifrån Myndigheten för samhälssydd och beredskaps riktlinjer) i alla matbeställningar under december månad. 

– Det här initiativet känns självklart för oss. Hela tanken med Mat.se är att underlätta livet för våra kunder genom innovativa lösningar för hemleverans av livsmedel och dagligvaror. Att under julen uppmärksamma den ökade brandrisken är en liten insats för oss men känns nästan som en skyldighet. Genom att informera våra kunder på detta sätt är vi säkra på att potentiellt livsviktig information når fram, säger Anders Jacobsson, marknadschef på Mat.se, i ett pressmeddelande. 

Brandsläckarna finns till salu på mat.se från och med 1 december och kostar 999kr styck.  Konceptet är utformat av Redgert Comms. Dela sidan: