Dela sidan:

Sveriges Annonsörer är mitt uppe i rekryteringsprocessen av Anders Ericsons efterträdare sedan medlemsorganisationens vd avgick i höstas efter 19 år på posten. I onsdagens printupplaga av Dagens industri går intresseorganisationen ut med en helsida som en del av jakten och kan ses som en variant på ett öppet brev eller en kravspecifikation direkt riktad mot kandidaten.  


Annonsen hänvisar medvetet till flera interna branschdiskussioner och branschpersonligheter med formuleringar som: 

"Om du skulle passa för jobbet har du insett ingen du möter riktigt vet vad de håller på med utom David Orlic och att alla jobbar hårt för att dölja det." 

..

Men också andra slutsatser: 

"Vidare är det bra om du noterat att företag har svårt att närma sig meme-kulturen är bekant med uttrycket loggofest och kan branschen så bra att du inte hade gett det här jobbet till oss på F&B utan till Åkestam som tyvärr råkar vara bäst på print just nu"

Annonsen är framtagen av Forsman & Bodenfors. 


Fram till i dag har Sveriges Annonsörers förbundsjurist Tobias Eltell varit tillförordnad vd för organisationen. Dela sidan: