Dela sidan:

Ultramare menar att dålig konstorsluft försämrar beslutsförmågan och förmågan att tänka klart med tio procent. Den insikten fick dem tidigare i år att gå ut i kampanjen "Bad Air Day" för att hjälpa Donald Trump att ta bättre beslut.

Nu kommer alltså fortsättningen, som tar avstamp i att Sverige ännu inte fått en statsminister efter valet i höstas. Är det luftkvaliteten som gör att statministerförhandlingarna går trögt? frågar sig bolaget.

– Luftkvaliteten är en stor del av arbetsmiljön. Och alla som suttit i dålig luft vet att man inte är sitt smartaste efter ett tag. Vi säger inte att politikerna inte är smarta, vi ställer bara frågan om vi kan hjälpa till att skynda på förhandlingarna, säger art director Niklas Olovsson på reklambyrån Milk.

Förutom en film som rullar i sociala medier går man också ut med erbjudandet att sponsra alla riksdagspartiers kontor och Rosenbad med luftfilter.Dela sidan: