Dela sidan:

Förbudet klubbades redan i somras och innebär ett totalförbud för spelbolag att marknadsföra sig i italiensk radio, tv och på nätet. Detta kommer innebära stora förluster för de italienska fotbollsklubbarna, som i dagsläget sponsras av olika spelbolag, skriver Aftonbladet.

Beslutet ska bland annat bero på det stora antal spelmissbrukare som finns bosatta i landet. Italien är därmed det första landet i Europa att införa ett totalt förbud mot spelreklam.

Här i Sverige har spelregleringen precis slagit in. Under hösten har totalt 60 licenser beviljats för både svenska och utländska spelbolag och de är nu skyldiga att betala spelskatten som uppgår til 18 procent. Den nya lagen innebär också en förändring i mediemixen när bland annat TV4, som tidigare inte har haft annonser, nu ger sig in i leken.Dela sidan: