Dela sidan:

Åkestam Holst dominerade stort i Månadens kampanj 2018 – och återfinns på topplistan i sju kategorier. Flest poäng plockades i kategorin Alternativa medier/innovation. Bland de kampanjer som lyckades här ser vi bland annat ”Den sociala ölen” för Norrlands Guld och vattendelaren, bokstaveringsalfabetet  ”Adam Berit”.

En stor succé såg vi när Åkestam Holst ”hackade” Google streetview i kampanjen ”Billboards beyond borders” som lyckades knipa förstaplatsen i totalt tre kategorier. Ingo vann både Sociala medier och PR i december efter att juryn röstat högt på spelkampanjen ”Craft a western Whopper” för Burger King.

I Utomhus stod det in i det sista mellan Åkestam Holst och Volt, men när Volt nu senast tog både första- och andraplatsen med sina kampanjer för Försvarsmakten så var loppet klart.

Andra händelser var att en jury för första gången inte ville utse någon vinnare. Detta skedde i content-juryn som ansåg att de bidrag som tävlade under sommaren inte var renodlade content-bidrag. Till nästa omgång fick kategorin en nytändning och de fysiska inskicken strömmade in till redaktionen.

Nu ser vi fram emot ett nytt år fyllt av bra reklam och lärorika samtal. Resumé har i dagarna klart jurygrupperna för detta års Månadens kampanj, så håll utkik på sajten.

Här är topplistan:

Film
1. Åkestam Holst
2. King
3. TBWA Stockholm 

Design
1. Happy F&B
2. Garbergs, Bryner, BankerWessel
3. Henrik Nygren Design 

Alternativa medier/innovation
1. Åkestam Holst
2. Ingo
3. ANR BBDO, Abby Priest

Print
1. Åkestam Holst
2. Garbergs
3. Volt, Nord DDB, Forsman & Bodenfors, Saatchi & Saatchi

Utomhus
1. Volt
2. Åkestam Holst
3. Garbergs, Stendahls

PR
1. Åkestam Holst
2. Abby Priest, Ingo
3. Volt, Ehrenstråhle, ANR BBDO

Content
1. Profil Kommunikation, Uncle Unicorn, Appelberg
2. Ehrenstråhle, Abby Priest, B-Reel, Kärnhuset, Grey Gothenburg,
3. Borg & Owilli 

Ljud
1. Volt
2. Åkestam Holst, King
3. Forsman & Bodenfors, Saatchi & Saatchi, Nord DDB 

Sociala medier
1. Ehrenstråhle
2. Åkestam Holst
3. Stendahls, IngoDela sidan: