Dela sidan:

Prioritet Finans har varit sponsor till svensk handboll sedan 2014. Det nya avtalet innebär ökat stöd och att Prioritet Finans även blir partner till Ungdoms-SM i handboll, som varje år samlar 600 lag och 500 klubbar runt om i landet. 

- Handboll kräver ingen dyrbar utrustning. Det är en lagidrott som ställer krav på ett gott samarbete och en nära gemenskap, egenskaper som är viktiga för att utveckla friska och sunda människor och goda samhällen. Det är min viktigaste drivkraft för att vara med och stödja svenskt idrotts- och föreningsliv, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans, i ett pressmeddelande och fortsätter: 

- För mig personligen är det viktigt att vara med och utveckla möjligheterna för ungdomar att aktivera sig och utvecklas inom idrottsrörelsen. Det är våra ungdomar som är landets framtid och som ska fortsätta att bygga Sverige. Med inkluderande värderingar som våra unga får med sig från idrotten tror jag att vi har alla möjligheter att skapa ett bättre och växande Sverige där det finns plats för alla att bidra till vårt gemensamma samhälle.

Den nya sponsorsatsningen innebär även förlängt avtal med Göteborgssklubben Redbergslids IK. 

- Prioritet Finans sponsrar sedan 2011 även handbollsklubben Redbergslids IK i Göteborg, där vi nyligen också förlängde vårt sponsoravtal och säkerställer klubbens likviditet under de kommande åren. Sedan vi gick in som huvudsponsor har klubben utökat sin ungdomsverksamhet och har idag över 600 barn och ungdomar som är aktiva i föreningen. Det här är ett bra exempel på hur företag kan göra något bra och viktigt för samhället och samtidigt stärka det egna varumärket, avslutar Nils Wiberg.

För Stefan Lövgren, vd för marknadsbolaget Svenska Handbollslandslaget AB, är samarbetet med Prioritet Finans ett kvitto på att verksamheten fungerar och att svensk handboll är en attraktiv partner för kommersiella samarbeten. 

– Våra sponsorer är en förutsättning för att svensk handboll överhuvudtaget ska kunna bedriva sin verksamhet, både på elitnivå i landslagen men också vår viktiga breddverksamhet på ungdomsnivå. Dessa samarbeten gör att svensk handboll mår bra just nu och växer på ungdomssidan. Att Prioritet Finans nu växlar upp stödet till svensk handboll är viktigt för oss. Särskilt glädjande är det att företaget blir partner till Ungdoms-SM som redan idag är Sveriges största ungdomsmästerskap. Med Prioritet Finans som ny partner kan vi utveckla det evenemanget ytterligare och göra det till en ännu större handbollsfest för våra handbollsungdomar, kommenterar Stefan Lövgren, vd för maknadsbolaget Svenska Handbollslaget AB. Dela sidan: