Dela sidan:

Resumés Nätverk är ett oberoende chefs- & kompetensnätverk för ledare inom marknad och kommunikation där erfarenhetsutbyte, nya synsätt och de enskilda ledarskapet är i fokus. I denna artikel lyfter vi en nätverksmedlem, i syfte att inspirera andra i samma roll. 

Kortfakta om Johan:

Namn: Johan Gerdevåg.

Aktuell roll: Marknadschef på Biltema.

Huvudansvar: Marknadsfrågor och PR för den svenska marknaden.

Ålder: 35.

Bakgrund: Varuhuschef/Regionschef.

Familj: Sambo Johanna och 3 barn - Tyra, Axel och Iris.

Bor: Örebro.

Vad gör mig exalterad: När jag sätter tekniken i  orientering och inte gör misstag.

Livskvalitet enligt mig: När jag får förmånen att umgås med min familj utan tidspress.

Drömyrke: Föreläsa om ämnen jag brinner för.

Bästa rådet jag fått inom chefsyrket:  Att vara mänsklig och att våga lyssna.

Grupp nätverk: Marknadschef grupp 1.

 

Vilka frågor brinner du personligen för i din arbetsroll?

Enkelheten och tydlighet, att alltid hitta sätt att förbättra kundresan.

 

Hur får du dina medarbetare att känna motivation i arbetet?

Det viktigaste är att ha tydliga mål och arbetsuppgifter. Det är det enkla och när vi har det på plats är det förtroendet som måste byggas upp. Jag måste förtjäna mina kollegors förtroende. När tydligheten och förtroendet fungerar finns grunden för motivation och stolthet. 

 

Vilka har varit de största utmaningarna i din bransch under det gångna året 2018?

2018 kommer går till historien som året då paniken över e-handel briserade och hur många  kämpade för att hålla sin fysiska handel levande. 

 

Vilka tror du kommer bli de största utmaningarna under 2019?

Utmaningarna kommer vara som föregående år. Här gäller det att man är förberedd och har en tydlig strategi för hur man som bolag hanterar förändringarna och förväntningarna kunderna har på dig som retailer.

 

Vad fick dig att gå med i Resumé nätverk för marknadschefer? 

Jag letade efter ett sätt att bredda mitt kontaktnät av kompetenta människor som jobbar med samma frågeställningar/utmaningar som mig.

 

Vad har/hade du för förväntningar på medlemskapet?

Jag hade väldigt höga förväntningar på att mixen av personligheter i gruppen skulle fungera och stimulera till bra kunskapsutbyte.

 

Har nätverket levt upp till dessa?

Gruppen är väldigt bra komponerad så vi kompletterar varandra. Jag är väldigt nöjd.

 

Har du något specifikt som du tar med dig från medlemskapet?

Öppenhet och ärlighet i diskussionerna.

 

Vad gör du på din fritid för ladda batterierna för en ny arbetsvecka? 

Jag är orienterare med allt det medför. Det är en sport alla borde testa. Det är inte som när man gick i skolan. För att kunna lyckas i orientera kan du inte tänka på något annat förutom själva orienterandet, perfekt sätt att kunna släppa jobbet för ett tag.

Läs mer om Resumés Nätverk här!Dela sidan: