Dela sidan:

I helgen väntades den låsning i amerikanska kongressen som är anledningen till att landet sedan den 22 december stängt ned stora delar av sin statsapparat. Så blev inte fallet. Tvisten gäller en överrenskommelse kring hur muren mot Mexiko ska finansieras. Även om nedstängningar av statsapparaten med jämna mellanrum sker är det här den längsta i USA:s historia. 

Frågan är således politiskt sprängstoff men har också lett till att 800 000 statsanställda för tillfället står utan jobb, och därmed även lön.

I ett försök att bistå de som går jobblösa gick Kraft Foods i helgen ut på Washington Posts baksida och berättade att man öppnat upp en tillfällig butik i Washington där statsanställda kan hämta ut gratis Kraft-produkter. I annonsen uppmanar Kraft även andra varumärken att bidra med produkter till butiken.

"For us, this isn't about politics. It's about families. The same families who have supported our brands, and the part we can play in making sure dinner stays business as usual. We're hoping you can find a part to play too.

– Kraft"

Kraft äger varumärken som Gevalia, Philadelphia, Capri Sun, Grey Poupon och Maxwell. Bakom annonsen står reklambyrån Leo Burnett.Dela sidan: