Dela sidan:

Januari och februari är kritiska månader, inte minst för Sveriges småbarnsföräldrar. Då det kan vara svårt för barn att förstå vad en sjukdom är har Wenderfalck på uppdrag av Apotek Hjärtat tagit fram Diarréboken, Kräkboken, Slemboken och Snorboken. Böckerna ska göra det enklare för föräldrar, hjälpa barn att förstå vad som händer i kroppen och berätta om varför man behöver ta medicin för att må bättre. På barns språk.

– En utmaning när det kommer till att behandla sjuka barn kan vara att barnet inte förstår varför medicinen hjälper dem att må bättre. Vår förhoppning är att böckerna ska bli ett underhållande verktyg för vuxna och barn. Syftet är att på ett enkelt sätt hjälpa till att förklara svåra saker, som smitta och sjukdomsförlopp och även underlätta medicineringen, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat i ett pressmeddelande.

I böckerna får vi följa med Pella som får vinterkräksjukan när Caliciviruset Calle lurar in sig i hennes mage, förkylningsviruset Rhino som ligger och väntar i godisskålen, magsjukeviruset Maggan som ställer till med bråk i Fatimas mage och influensaviruset Ines som kroppen övervinner med hjälp av slem. Bakom bilderna står illustratören Louise Winblad, mer känd som Hej hej vardag.Dela sidan: