Dela sidan:

Världens mest älskade ägg blev en global snackis för några veckor sedan då inlägget slog Kylie Jenners rekord på Instagram som den mest gillade bilden någonsin. Allt som behövdes var att pusha ut det enkla budskapet: "Let's set a world record together and get the most liked post on Instagram" (för att få ett engagemang som kanske inte varit helt gratis...). I dagsläget har inlägget, som publicerades den 4 januari nära 52 miljoner gilla-markeringar. 

Nu kommer nästa steg som delvis tar udden av den mystik som ägget skapade när det öväntat steg upp på Instagramtronen. Sedan den 18 januari har kontot @world_record_egg publicerat tre inlägg som visar hur ägget stegvis börjar kläckas.

På fredagen rapporterade flera amerikanska medier om hur kontot hade postat en bild där sömmarna som pryder en amerikansk fotboll pressas ut genom äggskalet där streamingbolaget Hulu tillkännager "Väntan är över. Allt kommer att avslöjas på söndag under Super Bowl. Se det först, bara på @hulu". 


Samtidigt har beskrivningen i Hulus Instagramkonto ändrats till budskapet "Get crackin" följt av en äggemoji. Streamingbolaget har också twittrat med hashtaggen #EggGang. 

Talespersoner från Hulu har valt att inte komma med några ytterligare kommentarer kring avtalet med rekordinlägget, men det är inte otänkbart att teasern har koppling till de 30 sekunders reklamutrymme som Hulu har köpt under Super Bowl. En film som ännu inte är släppt. Det är högst troligt att inlägget är kopplat till Hulu:s live-sport-erbjudande

Sett till hur viralt ägget har blivit har det spekulerats kring att Hulu har betalat uppemot 10 miljoner dollar för sponsorskapet, men branschkännare som Campaign har pratat med menar att den siffran är kraftigt överdriven.

Tidigare i veckan rapporterade The Atlantic att en organisation ville köpa plats hos världens mest engagerande Instagramkonto för att attackera Donald Trump. 

I en intervju med SVT från den 14 januari berättade en person bosatt i London som sade sig ligga bakom inlägget om motiven bakom postningen.

– Jag tänkte att det skulle kunna vara ett intressant experiment att försöka krossa rekordet med något så simpelt som möjligt. Det här gjorde att jag beslutade mig för att köra med ett ägg. Jag antar att det också är en gliring till dagens kändiskultur och hur lättknäckt den är.Dela sidan: