Dela sidan:

Svenskarna börjar spendera alltmer på digitala medieabonnemang. Störst är inte oväntat aptiten för rörlig bild där man under 2018 ökade sina utgifter med 20 procent i jämförelse med 2017. Tittar man specifikt på streamingtjänster ökade utgifterna förra året med 44 procent i jämförelse med 2017.

– Svenskar lägger allt mer pengar på medieabonnemang - i synnerhet inom det digitala området. De redan höga nivåerna inom rörlig bild fortsätter att tillta. Det här är ett tydligt tecken på att vi nu är inne i en mycket snabb omdaningsfas. Det är de prenumerationsbaserade videostreamingtjänsterna som står för den största ökningen. Men även tjänster inom ljud når höga nivåer, t ex ljudbok- och musikstreaming-tjänster. Vi förväntar oss att även 2019 blir ett spännande år, speciellt eftersom många nya tjänster redan aviserats, säger Natalia Borelius på Mediavision.Dela sidan: