Dela sidan:

IKEA fick osannolikt bra pr i samband med att Zlatan Ibrahimovic svarade på frågor inför Los Angeles Galaxys premiär i MLS.

– Ikea är fantastiskt. När vi skulle flytta hit sa jag till min fru att välja ut ett hus med möbler. Hon svarade att det inte fanns något och att hon hade hittat ett omöblerat hus som hon gillade. Då blev vi tvungna att åka till Ikea och köpa allt, sade Zlatan.

– Mäklaren sa att rika människor inte handlar på Ikea – jag svarade; nej, men intelligenta människor gör. Så gissa vad jag gjorde? Ikea, naturligtvis.
I intervjun nämnde även Zlatan Ibrahimovic att han älskar köttbullar något IKEA i USA tog vara på genom denna tweet.


Burberry i blåsväder: Anklagas för att trivialisera självmord

Modehuset Burberry befinner sig I en kritikstorm efter modeveckan I London på grund av kontroversiell design på catwalken: En luvtröja med vad som ser ut som en snara hängandes runt halsen. Enligt varumärket skulle designen signalera ett marint tema som användes genom visningen, men omvärlden var starkt kritisk på sociala medier. Vissa tolkade snaran som en symbol för rasism medan andra ansåg att Burberry trivialiserade självmord. Objektet togs sedan bort från kollektionen. Det skriver AdWeek.
– Vi är genuint ledsna över den upprördhet som en av våra produkter har orsakat i vår höstkollektion för 2019, säger Marco Gobbetti, Burberry vd i ett uttalande.

Walmart tar in annonsförsäljningen

Inhousetrenden är en av de dominerande makrorörelserna på den globala reklammarkanden. Nu väljer Walmart att flytta hem annonsförsäljningen som tidigare har hanterats av WPP-bolaget Triad in house. Beslutet blir det senaste nederlaget för WPP och innebär att flera hundra arbetstillfällen försvinner. Det skriver AdAge.


Facebook utvecklar egna AI-chip

Facebook konkurrerar med Amazon och Google för att vara först ut med egna AI-chip. Med AI-hårdvaran vill Facebook få till väsentligt snabbare databehandling och därmed kunna nå nästa genombrott på AI-området, det skriver Financial Times. Chippen ska bland annat användas till röststyrning och analys.

Googles nya giv: Streamingtjänst för spel
I samband med en inbjudan till gamingkonferensen GDC i San Francisco i mars har Google avslöjat att företaget kommer att presentera en framtida satsning på gaming. Det uppger sajten Polygon. Google ska ha haft en streamingtjänst för spel under utveckling under en tid. Minimalt med information har läckt ut om satsningen, som fått namnet Yeti.
Dela sidan: