Dela sidan:

Se filmen med alla chefredaktörer här:

Vill du jobba inom Bonnier News? Utforska möjligheterna här

Du har sett annonsen, sökt tjänsten och de vill träffa dig. Nu är det dags för arbetsintervju – här är några av de vanligaste misstagen som du ska undvika. 

#1: Du vet inte vilket jobb du har sökt

Att inte läsa annonsen tillräckligt bra är ett vanligt misstag som även är ganska genomskinligt för den som sitter mittemot dig. Du kanske har ögnat igenom annonsen och tänkt att tjänsten är perfekt för dig – men saknar en hel del av det som krävs för att du ska bli anställd. Det är viktigt att läsa på om arbetsplatsen, den aktuella tjänsten och vilka erfarenheter du behöver innan det är dags för intervjun.

#2: Det regnar klyschor 

Den du ska prata med vill, på kort tid, veta vem du är – och om du är rätt för det här jobbet. Att slänga sig med uttryck som ”många bollar i luften” och ”min största svaghet är att jag är för engagerad” sätter upp en mur som blir svår att se förbi. 

#3: Prata illa om tidigare arbetsgivare eller kollegor

Det finns olika anledningar till varför man söker sig från en arbetsplats till en annan. Det kan vara jakten på nya utmaningar, nyfikenhet eller att man inte trivs på grund av en dålig relation till sin chef eller kollegor. Oavsett är det viktigt att aldrig prata illa om andra – det fungerar sällan till ens fördel.

#4: Du kommer inte i tid till mötet

Att vara dåligt förberedd eller att stappla in sent till intervjun är lika illa. Ett första intryck betyder väldigt mycket – och du har bara en chans. Se till att vara ute i god tid, då slipper du ett väldigt trist utgångsläge när det är dags att visa vad du går för.

#5: Du spelar en roll som du tror de vill ha

Önskan om att få ett jobb kan göra att man framhäver egenskaper som man tänker är bra för den nya rollen. Det viktigaste är att du inte slutar vara dig själv. Om du spelar en roll, någon som du tror att de söker, blir det spänt och onaturligt vilket kommer skina igenom. Lita på att din erfarenhet, personlighet och kunskap tar dig hela vägen till en anställning. Om det inte gör det, då är inte jobbet rätt för dig. 

Nu är du redo för nästa arbetsintervju. Här ser du vilka möjligheter som finns hos Bonnier News! 



Dela sidan: