Dela sidan:

I söndags kraschade ett plan av modellen Boeing 737 Max 8 i Etiopien. Totalt omkom 157 människor varav fyra svenskar. 

Det är fortfarande oklart exakt vad som orsakade olyckan, som är den andra på fem månader med modellen efter att ett plan från indonesiska Lion Air i oktober störtade.

Efter söndagens olycka föll Norwegians aktie med nära tio procent men har nu återhämtat sig till minus 3,5 procent. Inledningsvis sa Norwegian att de skulle fortsätta flygningarna med Boeing 737 Max 8 som vanligt.

– Våra tankar går till alla som drabbats av den tragiska olyckan. Alla våra 737 MAX 8 plan flyger som vanligt. Vi är ständigt i tät dialog med Boeing och förhåller oss till deras och luftfartsmyndigheternas instruktioner och rekommendationer. Säkerheten för våra passagerare har alltid absolut högsta prioritet, sa Tomas Hesthammer, director of flight operations på Norwegian, när Resumé häromdagen frågade om de skulle ta till några kommunikativa åtgärder.

Nu rapporterar flera norska medier att bolaget tvärvänder och ställer tillfälligt in alla flygningar med Boeing 737 Max 8. Totalt har Norwegian 18 plan av modellen.

Även researrangören TUI väljer att ställa in alla flygningar med Boeing 737 Max 8.Dela sidan: