Dela sidan:

Centralt i mini-kampanjen är korta humoristiska klipp där vi får följa den klimatduktige Ellioth och hans kamp för att rädda klimatet. När han misslyckas får tittaren följa Ellioths vånda över att känna ansvar inför att rädda världen. Filmerna avslutas med en uppmaning att skriva under en namnlista på för att pressa företagen. SSU anser att individen får bära en alltför stor del av skuldbördan i klimatdebatten när 100 företag står för 71 procent av utsläppen. 

– Åndå går det runt tonåringar som har ångest för att de inte är tillräckligt duktiga klimatkämpar. Det är orimligt, säger Amanda Borg, kommunikationschef på SSU i ett pressmeddelande.

Filmerna kan ses här. 

Arbetsgrupp
Kommunikationschef: Amanda Borg
Produktion och sociala medier: Henrik Kursula och Simon Röder
Copy: Rebecca Abrahamsson

 Dela sidan: