Dela sidan:

Urbana butikssatsningar, digitala plattformar och slimmade organisationer är tre vägar som Ikea mött omvärldsförändringarna de senaste åren. I höstas annonserade Ikea International en omfattande global omorganisation som innebär att 7500 tjänster försvinner globalt, 650 i Sverige.Strategin är att spara kostnader för att frigöra kapital till investeringar i nya varuhus, citybutiker, digitalisering och logistik. 

Sparpaketet är under förhandling och än har inga medarbetare på Ikea:s marknads och kommunikationsenheter tvingats lämna enligt Ikea:s presskontakt Felix Östman.

I april 2018 lämnade Patrik Nygren-Bonnier jobbet som marknadschef på Ikea Sverige för att i stället få motsvarande tjänst på Åhléns (Nygren-Bonnier lämnade varuhuskedjan tidigare i år reds. anm.) Sedan dess har Ikea letat efter en efterträdare. Nu väljer bolaget att pausa rekryteringen i väntan på att den nya organisationen ska vara på plats.

– Vi avvaktar sökandet efter en permanent lösning. Men vi vet inte i dagsläget när omorganisationen är klar. Eftersom det här är en global process vet vi inte exakt hur den nya organisationen kommer se ut säger Felix Östman till Resumé.I dagsläget är kommunikationschefen Tina Kardum Funnemark tillförordnad marknadschef för Ikea i Sverige.Dela sidan: