Dela sidan:

Förra året släppte Gant contentserien Couple Thinkers tillsammans med Craig och Megan Ferguson. I serien, som setts av närmare tio miljoner människor, ville Gant "göra en Redbull" och skapa engagerande content långtifrån kärnprodukten. Tanken är istället att innehållet ska linjera med Gants motto "Never stop learning". 

Nu tar de nästa steg i inom content genom lanseringen av den Agnes-Lo Åkerlind-regisserade dokumentären "Flipping the ladder". I dokumentären, som är framtagen i samarbete med B-Reel, vill Gant ta ett grepp om den nya arbetsmarknaden där allt fler väljer att överge sina branschen för att satsa på något helt annorlunda.

– Varumärken är våra nya politiker,  säger Eleonore Säll, global marknadsdirektör, på Gant. Idag förväntar sig konsumenter så mycket mer av ett varumärke - inspiration, problemlösning och sammanföring av människor. För att förbli relevanta måste vi se till att axla denna roll och våga ta kontakt med kunden på flera nivåer, inte endast genom våra produkter. Vi ser tydligt att våra kunder uppskattar denna typ av marknadsföring som också ger uppslag till nya typer av konversationer.

I filmen får tittarna följa tre personer som valt att byta bransch för att få en mer betydelsefull vardag. Parallellt kommer även karaktärernas val och vedermödor att analyseras av tre experter – neurovetenskapsforskaren Dr. Don Vaughn, Womens March Alliance-grundaren Katherine Siemionko och ekonomiprofessorn Nava Ashraf.

– För första gången i historien tillåts vi vara de vi verkligen vill vara, det är riktigt spännande, säger Katherine Siemionko. Trots det håller våra egna och andras förväntningar oss tillbaka från att leva ett liv vi verkligen älskar. Dessa förväntningar gör att vi sitter kvar vid skrivbordet, uttråkade och bittra. Sluta göra det som förväntas av dig, gör istället det du vill – för att du kan.

Produktionsbolaget bakom filmerna är BRF.

– När man börjar sin karriär så är det lätt att dras in i kortsiktiga mål och ett sorts "rat race". Hur mycket du än klättrar så finns det alltid ett steg till upp på karriärstegen. Med den här kampanjen hoppas vi att man ska kunna zooma ut och fokusera mer på de långsiktiga målen. Förhoppningsvis kan filmen vara både inspirerande och ge lite mod, säger Philip Arvidson, kreatör på B-Reel.Dela sidan: