Dela sidan:

Majblomman 2019 har gräsgrön botten, gammeldags vaniljfärgade kronblad och en ljusgrön pärla i mitten. Bakom designen finns 13-åriga Saga, som vunnit Majblommans färgtävling. Den nya majblomman avtäcktes under torsdagen på Mariaskolan i Stockholm av Alice Almarales Mossberg, 15, som har skapat årets affisch:

– Saga hälsar att majblomman helt klart liknar en vitsippa, men egentligen tänkte hon på ett fotbollslag när hon valde färgerna, säger Alice Amarales Mossberg i en kommentar.

Att måla för Majblomman är en tradition som startade med nationalikonen Carl Larsson år 1912. Genom åren har många svenska konstnärer bidragit. Alice Almarales Mossberg är debutant. Hon går på Svenska Balettskolan Göteborg och älskar att uttrycka sig genom konst: Insamlingen för Majblomman startar i dag den 11 april 2019, då barn över hela landet börjar sälja majblommor. Förra året fick de ihop 66 miljoner kronor på två veckor.

Pengarna går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sverige. Majblomman verkar mot barnfattigdom, både genom ekonomiskt stöd till enskilda barn och genom opinionsbildning om barns rättigheter.Dela sidan: