Dela sidan:

För en dryg vecka sedan la Gillette Venus Twitter-konto upp en bild på plus size-modellen och kroppsaktivisten Anna O'Brien, även känd som Glitter and Lazers. O'Brien har länge drivit frågan om att visa upp en annan typ av kroppar i både marknadsföring och medier.

Kort efter att bilden, med bildtexten "Go out there and slay the day", laddades upp fick Gillette kritik för vad folk menade var en normalisering av sjuklig övervikt. Kritikerna skriver bland annat att övervikt är en av de allvarligaste folksjukdomarna i USA. Många skrev även uppskattande om att Gillette valde att använda sig av andra kroppstyper i sin marknadsföring.

Gillette själva valde dock att stå på sig mot kritiken och svarade att de är ett varumärke som verkar för att alla kvinnor ska känna sig bekväma i sina kroppar. Att Gillette står på sig skiljer sig mot hur flera andra varumärken i närtid valt att tackla kritik på sociala medier.

 

Bilden i sig var inte framtagen specifikt för Gillette och ingen byrå var inblandad. O'Brien fick heller inte betalt för att ställa upp på bilden, det rapporterar AdAge.Dela sidan: