Dela sidan:

2018 års mest hajpade spellansering var utan tvekan släppet av Rockstar Games "Red Dead Redemption 2". Spelet utspelar sig i en fiktiv västernvärld där spelaren är ansvarig både för att ta sig framåt i historien och se till att det finns mat på bordet. 

Har man inga pengar till att käka på restaurang måste man ge sig ut i vildmarken för att hitta sig en matbit. Men trots att de fem ingredienserna nötkött, fläskkött, ost, bröd och tomat finns i spelet går det inte att tillaga Burger Kings klassiker Whopper. 

För att lösa "problemet" och tillfredsställa burgarsugna spelare såg Ingo till att fixa en digital kupong som kunde kvitteras ut mot en Whopper. För att få tag på kupongen var spelarna tvungna att bevisa att de samlat ihop de nödvändiga ingredienserna.

För det belönas Burger King och Ingo med ett Guldägg i kategorin aktivering.

Tidigare i år tog "Craft a Western Whopper" även hem vinsten i Månadens kampanjs pr-kategori.

Motiveringen till vinsten lyder:

"Hur når man någon som gömmer sig i ett spel bakom en datorskärm? Vi har sett många exempel på hur aktörer har manipulerat spel och skapat egna för att få uppmärksamhet i gaming communities. Men ibland kan det vara mycket enklare än så. Som att använda en faktisk funktion i ett populärt spel, och transformera en genuin digital spelupplevelse till en genuin fysisk matupplevelse. Det må låta enkelt, men är briljant. Det är guld värt."

Silverägg i kategorin aktivering går till:

"Billboards beyond borders" av Åkestam Holst för Reportrar utan gränser
"Har du moms, eller?" av Åkestam Holst för Apotek Hjärtat
"Old milk" av Edelman Deportivo för Coop
"The Lost Typography of Bauhaus" av Abby Priest för Adobe

Arbetsgrupp Ingo:

Björn Ståhl, ECD
Max Hultberg, art director
Magnus Ivansson, copywriter
Simon Stefansson, planner
Stefan Kindgren, creative developer
Åsa Eklund, final art
Erik Karlsson, produktionsledare

Burger King:

Iwo Zakowski, vd
Erica Mattsson, marknadskoordinator

Mediebyrå: Susanne Persson, country manager, Verizon MediaDela sidan: