Dela sidan:

I november förra året lämnade Sofie Grant Spotify, efter att i drygt åtta år ansvarat för kommunikationen i norra Europa, under de senaste fem åren främst i Norden. Detta innefattade all kommunikation i konsumentkampanjer i regionen, samt corporate kommunikation och globala projekt.

– Nu ska jag jobba vidare med det som är min passion – att skapa kommunikationsplattformar för varumärken i en kombination av storytelling, affärsutveckling och kommunikation, sade Sofie Grant till Resumé vid tillfället.  

Nu står det klart att hon startat upp konsultverksamheten Emerge & Co. Bolaget kommer fokusera på strategi, rådgivning, värderingsdrivet företagande och varumärkesbyggande. Emerge & Co jobbar just nu med VOI och försäkringsappen Hedvig.

"Emerge & Co startades för att belysa innovativa företag och grundare som påverkar samhällsutvecklingen, utmanar traditionella branscher, förändrar vår vardag och gör avtryck på världen", skriver hon i ett mail till Resumé. 

Under de senaste åren har Stockholm haft ögonen på sig som ett av världens mest intressanta teknikkluster. Sofie Grant lyfter fram framgångar som King, Spotify och iZettle, som har bidragit till att sofistikera ekosystemet och lett till att det idag finns många kompetenta investerare och pooler av talanger som de nystartade bolagen kan tillgå. 

"Den nya generationen av uppstartsbolag tar sig an stora utmaningar; att förändra traditionella branscher, lösa de största hoten vi står inför på vår planet eller transformera vår vardag genom raffinerad och automatiserad teknik. Vi står inför en ny våg av potentiella enhörningar inom loppet av tre till fem år", skriver Sofie Grant. 

"Vi lever i en tid där teknik kan påverka branscher och konsumentbeteenden globalt, där entreprenörer med nya idéer kan ha direkt inverkan på våra dagliga liv", fortsätter hon. Dela sidan: