Dela sidan:

Det var i mars tidigare i vår som industrijätten Sandvik lanserade en kampanj tillsammans med Forsman & Bodenfors som syftade till att dramatisera ingenjörskonsten. Det genom att låta den svenska gitarrhjälten Yngwie Malmsteen försöka smasha sönder en gitarr som är helt och hållet tillverkad i metall – och framtagen genom en 3d-printer. Sandvik tillverkade den stryktåliga gitarren för att visa precisionen, svårighetsgraden och hållbarheten i sin tillverkning.

Enligt ett pressmeddelande har projektet väckt ett "massivt, globalt intresse", och resulterat i hundratals artiklar och miljoner visningar på Youtube. Nu kommer Sandvik att auktionera ut gitarren – som endast fått några mindre skråmor och som är signerad av Yngwie Malmsteen – till förmån för organisationen Ingenjörer utan gränser. Auktionen kommer äga rum på musiksajten Reverb mellan den andra och 12 maj.

– Resultatet är fantastiskt. Jag gav det allt jag hade, men den var omöjlig att smasha sönder, säger Yngwie Malmsteen i pressmeddelandet. 

 Dela sidan: