Dela sidan:

De senaste åren har flera konsultbolag, däribland Pwc, startat upp egna kreativa avdelningar runtom i världen. På den svenska marknaden köpte Pwc innovationsbyrån Pond 2017. Pwc har även knytit till sig den före detta Doberman-vd:n Klara Adolphson som leder bolagets erbjudande inom service design och innovationsledning.

Nu lockar man ytterligare en profilerad värvning till Pwc experience center – Anna Edwall. Anna Edwall kommer närmast från innovationsledningsenheten på Vinnova och får på Pwc rollen som innovation leadership director.

– Vi arbetar med att hjälpa organisationer att hitta sin strategiska riktning, designa lösningar för sina användare och att skala innovation. Anna blir ett stark bidrag till vår kompetens inom innovationsledning. Hon är en fantastisk processfacilitator, har djup inblick i den offentliga sektorn och är även en av dem som vet mest om den svenska startup-scenen och om social innovation, säger Klara Adolphson.

Anna Edwall har tidigare grundat konsultbolaget Framtidsboxen och drivit Svenska Filminstitutets mentorprogram för kvinnliga entrepenörer.

– Jag har de senaste fem åren haft förmånen att få jobba med att stötta det svenska innovationssystemet. Att tillsammans med Klara och PwC nu få bygga ett team med de kompetenser som behövs för att Sverige ska behålla täten som innovationsland, känns både roligt, spännande och meningsfullt säger Anna Edwall.Dela sidan: