Dela sidan:

Modevarumärket Missguided USA säljer kläder online som liknar outfits som burits av kändisar – inte sällan av realitystjärnan och influencern Kim Kardashian West. Tidigare i maj lämnade Kim Kardashian in en stämningsansökan mot Missguided för att olovligen ha utnyttjat bilder på henne med syfte att sälja "billiga kopior", och kräver nu miljonbelopp i ersättning.  

TMZ har kommit över delar av stämningsansökan där det framgår att stjärnan kräver motsvarande 47,8 miljoner kronor i ersättning av Missguided. I dokumenten går det också att läsa att Kim Kardashian reagerat på att Missguided ofta taggar henne i sina inlägg på sociala medier, vilket hon menar ger folk den felaktiga uppfattningen att hon samarbetar med varumärket. 

Dessutom avlöjar stämningsansökan hur mycket Kim Kardashian tjänar på sitt Instagramkonto, som i skrivande stund har 138 miljoner följare. Enligt TMZ tjänar hon uppemot 9,5 miljoner kronor – per sponsrat inlägg. 

Kim Kardashian West har plats sex över världens största konton på Instagram. Toppar listan gör Cristiano Ronaldo med 166 miljoner följare. 

Tidigare i vår avslöjade en av Sveriges största influencers Bianca Ingrosso – som precis passerade den magiska gränsen 1 miljoner följare på Instagram – hur mycket hon tjänar per sponsrat inlägg. I Alexander Pärleros Framgångspodden uppgav Bianca Ingrosso att hon tar uppemot 150-200 000 kronor per inlägg. 

LÄS MER: "Kollektionen sålde slut på två dagar – här är Bianca Ingrossos butiksbygge"Dela sidan: