Dela sidan:

För en dryg vecka sedan röstade Moderaterna i Stockholms län, partiets tyngsta distrikt, igenom ett förslag om att helt skrota Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Om partiet kommer att lyfta frågan på nationell nivå återstår att se, det är något man kommer att rösta om på höstens partistämma.

I går kom uppgifter om ett liknande förslag från Sverigedemokraterna. 15 av partiets distriktsordförande ställer sig bakom ett förslag om att sälja SVT2 och P3 samt skruva ned nöjesinnehåll som Melodifestivalen.

– Står vi inför en finanskris, då kan vi fråga oss, om vi väljer mellan Melodifestivalen eller till exempel materiel till Försvarsmakten, eller vad som helst, då står ju public service helt utanför en möjlighet till besparing, säger Josef Franson, ordförande för Sverigedemokraterna i Skaraborg samt riksdagsledamot, till Ekot.

Redan innan Sverigedemokraternas utspel publicerade utrikesminister Margot Wallström (S) en debattartikel om att Socialdemokraterna kommer att stå upp för ett fortsatt starkt public service.

Nu följer man upp debattartikeln med ett kampanjutspel som kommer att visas i digitala miljöer.

– SD:s ständiga attacker mot fria medier och public service är skrämmande. Public service utgör en grundbult i en utvecklad demokrati och förser oss dagligen med nyheter och kunskap. I tider av ökad förekomst av desinformation och falska nyheter blir public service särskilt viktigt, säger EU-ministern Hans Dahlgren i ett pressmeddelande.Dela sidan: