Dela sidan:

Abby Priest och Adobes samarbete har de senaste två åren varit ett av de mest prisbelönta i Sverige. Förra året knep man fyra nomineringar i Cannes Lions, men inga lejon, för sin kampanj "The Original Brushes of Edvard Munch".

I år har de digitaliserade penslarna, en del av konceptet "Adobe Hidden Treasures of Creativity", följts upp av "The Lost Typography of Bauhaus". I kampanjen har man färdigställt en rad typografier från studenter på den inflytelserika designskolan Bauhaus, en skola som tvingades stänga ned i slutet av 30-talet då nazisterna tog makten i Tyskland. 

I dag stod det klart att Bauhaus-kampanjen nomineras i Cannes Lions-kategorin "Industry craft". Kategorin ämnar belöna de bidrag som uppvisat högst hantverksnivå.

Vinnarna presenteras under morgondagen.Dela sidan: