Dela sidan:

Sportmode har genomgått flera uppmärksammade varumärkesstrider. Det mest uppmärksammade är kanske bråket mellan Supreme och Supreme Italia på den kinesiska marknaden där det sistnämnda plagiatmärket i början av juni förlorade rätten till sitt varumärke. Vi har också sätt Adidas bråka med Sketchers medan Nike och Adidas gamla trätobroder Puma hamnat i luven på varandra. 

En EU-domstol meddelar nu att de upphäver Adidas varumärkesskydd för kläder, skor och huvudbonader som sporttillverkaren haft på EU-nivå sedan 2014 eftersom det tyska företaget misslyckats med att uppvisa att ränderna har "distinkt karaktär". Det skriver Reuters

I ett uttalande säger Adidas, något överraskande, att beslutet har en marginell betydelse, att domen gäller en specifik användning av de tre parallella ränderna och kommer inte beröra andra varumärkesskyddade delar i Europa. Det är dock oklart vilket användningsområde som kommer att påverkas. 

Beslutet kan  överklagas till Europadomstolen. Adidas aktie föll med 1,3 procent på onsdagsmorgonen. Dela sidan: