Dela sidan:

800-meterslöperskan Caster Semenya är född med hyperandrogenism, ett tillstånd som gör att hennes kropp producerar högre nivåer av testosteron än andra kvinnors. De höga nivåerna av testosteron gör att hennes kropp bland annat har lättare att producera muskelmassa.

2011 beslutade det Internationella Friidrottsförbundet, IAAF, att införa gränsvärden för testosteron hos kvinnliga atleter, något som ledde till att Semenya under en period förbjöds från att tävla. Sedan några år är hon dock tillbaka på löparbanan och under OS-invigningen 2012 fick hon hedersuppdraget att bära den sydafrikanska facklan.

Caster Semenya är dessutom kontrakterad till Nike, ett varumärke som länge tagit strid för sina profiler. I sin senaste kampanj, frontad av Semenya, slår Nike ett slag för rätten att vara annorlunda. Samtidigt som klippbilder på när Caster Semenya tränar och går längs Johannesburgs gator berättar hon om hur det är hennes eget lopp hon springer, och att hennes förståelse för andra som är annorlunda kommer av att hon lärt sig älska sig själv.

Kampanjen är inte bara ett ställningstagande för atleterna, utan även en lansering av den Virgil Abloh-designade kollektionen "Athlete in Progress".Dela sidan: