Dela sidan:

Kim Kardashian West meddelade i dagarna att hon ska lansera ett nytt varumärke för kroppsformande underkläder.

När realitystjärnan berättade på sociala medier att underklädeskollektionen går under namnet "Kimono" väckte det snabbt kritik – inte minst i Japan. Under Hastaggen #KimOhNo anklagar nu många Kim Kardashian för kulturell appropriering genom att inte respektera landets traditionella klädesplagg med samma namn. Det skriver Variety.

Bland kritikerna finns den japanska skådespelaren Tamlyn Tomita, som på Twitter lade upp en bild på en riktig japansk kimono bredvid en bild på Kim Kardashian iklädd ett plagg ur underklädeskollektionen.

Kim Kardashian har ännu inte kommenterat kritiken, utan använder istället hashtaggen #KimonoBody för att promota kollektionen. Dela sidan: