Dela sidan:

Sedan årsskiftet då den nya spellagstiftningen trädde i kraft har spelreklamen varit ett hett samtalsämne. Många, inklusive civilminister Ardalan Shekarabi (S), har varit kritiska mot vad de menar är en för aggressiv ton och ett för höga investeringar.

Även på den brittiska marknaden har kritiken varit stor. Och nu väljer landets största spelbolag att gå samman för att göra någonting åt den. Hittills har William Hill, GVC Holdings, Flutter Entertainment, Sky Betting & Gaming och Bet365 skänkt 0,1 procent av sina intäkter till organisationer som jobbar med spelmissbruk. Framöver kommer de att höja den siffran till 1 procent.

Utöver har de även kommit överrens om att tillsammans se över tonaliteten och innehållet i marknadsföringen. Bland annat kommer man i samband med reklamfilmer ha med ytterligare information om spelandets baksidor, det rapporterar Marketing Week.Dela sidan: