Dela sidan:

Idag släpps All Ears årliga undersökning om vilka som var de hetaste snackisarna under Almedalsveckan, som avslutades igår söndag. I undersökningen har All Ears analyserat tusentals källor från talad media – podcasts, radio, tv och Youtube – och tagit reda på vilka partier, partiledare, myndigheter och välgörenhetsorganisation som är hetast just nu.

Resultatet visar att Stefan Löfven och Socialdemokraterna är de som det pratats absolut mest om under politikerveckan i Visby, trots att statsministern inte var på plats i Almedalen. Stefan Löfven omnämndes i 633 gånger och Socialdemokraterna 1211 gånger. Allra minst engagerar Vänsterpartiet med sina 620 omnämnanden – och partiledaren Jonas Sjöstedts 338 omnämnanden.

De som lämnade Almedalen som vinnare genom att klättra två steg på listan över mest omtalade av Ebba Busch Thor och KD. 2018 omnämndes Ebba Busch Thor 217 gånger, i år dubblerade om antalet omnämnandet och landade på 446. 

LÄS MER: "Kommunikationen bakom Ebba Busch Thors revansch"

Lagom till Almedalsveckans start stod det klart att Nyamko Sabuni efterträder Liberalernas Jan Björklund. Tillträdet blev dock ingen pr-raket för Liberalerna som klättrar nedåt i listan av mest omtalade jämfört med föregående år.

Mest omnämnda välgörenhetsorganisation blev Röda Korset, följt av Rädda barnen och RFSL. Polisen blev mest omnämnda myndighet, följt av Regeringen och Länsstyrelsen. 

Läs Resumés samlade bevakning av Almedalsveckan här.  Dela sidan: