Dela sidan:

Omräknat i procent ökade omsättningen med 39,4, från 71,3 miljoner kronor 2017 till 98,9 miljoner kronor i fjol. Det står klart i bokslutet för verksamhetsåret 2018, som blev offentligt i dagarna.

Även byråintäkten ökade med 28,3 procent och landade på 38,8 mkr (27,2 mkr). Personalstyrkan likaså. Där gick byrån från 30 till 36 medarbetare – en ökning motsvarande 13,5 procent.

Det som däremot går åt andra hållet är rörelseresultatet som landade på 2,1 mkr (2,5 mkr).

Byråns tillväxt har varit stark ända sedan 2013. Omsättningen 2018 är mer än en fördubbling med den två år tidigare, 2016.

"Vi är mycket nöjda med att kunna expandera så kraftigt med fortsatt lönsamhet", skriver vd:n Tobias Franzén i bokslutet.

Under året har The Amazing Society investerat organisatoriskt för att etablera en skalbar organisation framåt och dessutom i affärssystem. Dessutom nämns Christina Knights intåg i styrelsen och som kreativ chef som en investering som gjorts under 2018.

Utvecklingen av TAS kreativa erbjudande har resulterat i förlängt och förstärkt förtroende i flera av företagets nyckelkunder samt även deltagande i viktiga reklampitcher i konkurrens med landets absolut främsta kommunikations- och reklambyråer. Att konkurrera på denna nivån inom erbjudandets första år måste betraktas som en stor framgång, står det vidare i bokslutet.

Till sist skriver Tobias Franzén att en del av framgången beror på att erbjudandet inom social first börjar få ett starkt fäste samt att byrån delvis valts tack vare det värderingsdrivna erbjudandet.

"På arbetsmarknaden stärker det kraftigt vår attraktionskraft", konstaterar han slutligen.Dela sidan: