Dela sidan:

Silvia Lagnado har varit på företaget sedan 2015 och har också haft titeln som vice vd. Hon kommer att lämna i oktober. Lagnado hade ansvar för en stor del av marknadsinsatserna, som varumärkesutveckling, menystrategier, media och konsument och affärs-insikter. Hon hjälpte bland annat till att ta fram den gemensamma identitet som Resumé skrev om förra veckan.

McDonald’s kommer inte att utse någon ny CMO, men har meddelat att två personer som tidigare rapporterade till Lagnado får nyinrättade positioner. Colin Mitchell blir chef för global marknadsföring, och Bob Rupczynski blir chef för marketing technology.

Att fler varumärken skrotar marknadschefsrollen blir vanligare, åtminstone i USA, enligt AdAge. Johnson & Johnson, Uber, Lyft, Beam Suntory, Taco Bell och Hyatt Hotels är några av de som tagit bort positionen.Dela sidan: