Dela sidan:

Den värsta hysterin kring A$AP Rocky har avtagit från de svenska spalterna. Men ett par svenska kreatörer har använt händelsen till ett avancerat skämt inom ramen för IKEA:s manualer. 

AdWeek uppmärksammar Oscar Gierup art director på McCann New York och copywritern Hampus Elfström på Forsman & Bodenfors i Göteborgs drift med Donald Trump, en idé som uppstod efter den amerikanske presidentens kritiska tweet mot Stefan Löfven trots att den svenska grundlagen hindrar statsministern från att agera. 

Donald Trump har nämligen visat sig ha svårt att förstå det svenska rättssystemet och bland annat twittrat att han ska betala artistens borgen.

De svenska kreatörernas manual innehåller instruktioner i sju steg och innehåller flera av presidentens klassiska sägningar såsom "covfefe".

– Vi ville göra något med det faktum att Trump specifikt började bråka med Sverige och vår premiärminister. Särskilt eftersom han har så god hand med diktatorer och ledare som är kända för att ha dödat journalister och oskyldiga människor, säger Oscar Gierup till AdWeek.

– Ikea-manualerna är snabba, enkla och naturligtvis mycket associerade med Sverige, så vi ansåg att mediet passade perfekt för den här idén.Dela sidan: