Dela sidan:

Den ryska staten skickade häromdagen ett officiellt brev till Youtubes moderbolag Google där de anklagar bolagen till att blanda sig i Rysslands inrikespolitik. Kritiken kommer efter att Youtube skickat pushnotiser om regimkritiska demonstrationer.

I brevet hotar den ryska staten inte specifika sanktioner men skriver att man har rätt att ingripa om Youtube inte slutar skicka pushnotiserna eller fortsatt ger dem tillgång till annonsnätverket, det rapporterar The Guardian.

Brevet skickades efter att Rysslands oppositionsrörelse under sommaren hållit flera stora demonstrationer, den senaste i lördags samlade över 50 000 deltagare. Demonstranterna har riktat kritik mot lokalvalen i Moskva där de menar att oppositionspolitiker systematiskt blivit diskvalificerade.

Demonstrationen i lördags hade tillstånd från den ryska staten, men precis som under tidigare demonstrationer under sommaren arresterades hundratals personer av rysk polis.

När den amerikanska ambassaden häromveckan gick ut med en karta om var demonstrationer skulle hållas och rekommenderade sina medborgare att hålla sig borta från områdena, anklagade det ryska utrikesdepartementet den amerikanska ambassaden för uppvigling.Dela sidan: