Dela sidan:

FMCG-bolag "slösar bort" 60 procent, eller 50 miljarder dollar, av de pengar som de årligen lägger på digital annonsering. Det på grund av att investeringarna inte lyckas ge ROI, eller på grund av att bolagen inte ens har möjlighet att mäta ROI. Det visar en undersökning med 1 100 chefer inom marknadsföring genomförd av Alixpartners och som Marketingweek rapporterar om. 

När studiedeltagarna fick frågan om de bakomliggande problemen till att pengarna hamnar i papperskorgen, svarade 29 procent att det största hindret är brist på kompetens. 35 procent uppgav en brist på finansiering som ett hinder, medan 34 procent menade att det handlar om en ovilja att experimentera.

De deltagare som uppgav att de ser sin organisation som ledande inom digital transformation var mer benägna att uppge företagskulturen som ett hinder. 

 Dela sidan: