Dela sidan:

Johan Adolfsson har länge varit en profilerad kommunikationschef på sin tidigare arbetsplats Gävle Kommun. Tidigare i år meddelade han att han skulle lämna Gävle för att istället ta anställning som kommunikationschef på Trelleborgs Kommun.

Några veckor efter att han annonserades avslöjade dock Trelleborgs Allehanda att han under valrörelsen 2016 uttryckt sig nedsättande om Sverigedemokratiska väljare. På sitt Facebook-konto skrev han "För mig är det enkelt. Röstar du på på SD är du nog dum i huvudet".

Efter avslöjandet sa oppositionsrådet Helmuth Petersén (SD) att han saknade förtroende för Johan Adolfsson och helst såg att han inte påbörjade sin anställning. Sverigedemokraterna är Trelleborgs kommuns största parti med 25,3 procent av rösterna.

Inledningsvis verkade det som att Johan Adolfsson skulle tillträda tjänsten, men nu verkar Helmuth Petersén få som han vill. 

På Johan Adolfssons egna initiativ kommer han inte att tillträda tjänsten utan har istället nått en uppgörelse med kommunen, det rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Uppgörelsen innebär att Johan Adolfsson är arbetsbefriad med full lön i 18 månader. Kommunen kommer dessutom ersätta honom för utgifter kopplade till ett bostadsköp.Dela sidan: