Dela sidan:

Artistens ASAP Rockys bråk i samband med en spelning centrala Stockholm den 30 juni har varit sommarens kanske mest uppmärksammade händelse i svenska medier. Inte minst tack vare den långa häktningstiden (31 dagar) som kulminerade när president Donald Trump kritiserade den svenske statsministern Stefan Löfven för att inte agera i frågan. En brist på kunskap om det svenska rättsystemet och grundlagen som de två svenska kreatörerna Oscar Gierup och Hampus Elfström kommenterade med en fejkad IKEA-manual i förra veckan. 

I onsdags kom domen i Stockholms tingsrätt.   Rapparen och de två andra männen fälldes för misshandel. Straffet för brottet blev två månaders fängelse, men domen är villkorlig. ASAP Rocky och de andra männen ska tillsammans betal 12 500 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen.

I slutet av juli, när atisten hade suttit häktad i ungefär tre veckors tid, började hans fans uppmana till bojkott av svenska varumärken i sociala medier. Något flera svenska tidningar också uppmärksammade. 

I dag publicerade det svenska varumärket Absolut Vodka ett inlägg på Instagram som kommenterade uppmaningen till bojkott med texten: "ABSOLUT BUYCOTT" i samma typsnitt som företagets ikoniska logotyp tillsammans med texten: "Get Swedish bottles off the shelves, buy ASAP! #BoycottTheBoycott". Inlägget kommer över tre veckor efter att uppmaningarna till bojkott började spridas i sociala medier och är framtaget av varumärkets inhousebyrå NEON i samarbete med produktionsbolaget Crosby.Dela sidan: