Dela sidan:

Right Livelihood-priset grundades 1980 och bygger på en öppen nominering. Den 4 december firar priset 40 år med gala på Cirkus. För att öka biljettförsäljningen och lyfta priset har Right Livelihood-stiftelsen gett byrerna Momentum och Tre Kronor Media i Göteborg uppdraget att öka kännedomen om priset och prisutdelningar.

– Right Livelihood-priset hedrar och stöttar världens viktigaste samhällsförändrare. Pristagarnas banbrytande arbete skapar hopp och framtidstro i tider av klimatkris och växande orättvisor. Det känns oerhört meningsfullt att få inspirera till förändring genom att sprida deras lösningar till en bred allmänhet, säger Anders Collin, vd på kommunikationsbyrån Momentum i en kommentar. 

Max Hallenberg, vd på mediebyrån Tre Kronor Media i Göteborg säger:

– Det är för mycket murar och slutna rum, för lite tolerans och öppenhet. När Right Livelihood-stiftelsen berättade att de ville bjuda in hela Sverige till prisutdelningen kändes det jätteintressant. Det vill vi absolut stötta och vara en del av, säger han.

Under kvällen kommer 2019 års pristagare, som tillkännages den 25 september, att motta sina priser. Visselblåsaren Edward Snowden, som fick priset 2014 för sina avslöjanden om massövervakning, deltar via länk från Moskva och José González är en av flera artister som uppträder under galan.Dela sidan: