Dela sidan:

Med över 20 års erfarenhet från produktionsbranschen och nio år inom Endemol Shine-
familjen har Madelene Hansson under de senaste åren varit en central del av ledningen för Meter Television. Hon har arbetat som vice vd nära vd Björn Persson sedan 2013 och hade innan dess rollen som international business and sales director inom koncernen. 

Nu tar hon över vd-rollen då Björn Persson valt att lämna företaget. 

– Jag är otroligt glad och tacksam över åren som jag fått jobba tillsammans med Björn.
Idag är jag extra stolt över att få ta vid som Meters vd. Vår branch är inne i en mycket
spännande fas och jag ser verkligen fram emot att få utveckla bolaget vidare i dessa
föränderliga tider tillsammans med mina fantastiska kollegor, Karin (vd Endemol Shine
Nordics) och den nordiska ledningen, säger Madelene Hansson i ett pressmeddelande. 

Björn Persson kommenterar: 

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit under mina sju år som vd för Meter och jag
känner att nu är rätt tid för mig att lämna över ansvaret för att ägna mig åt nya
uppgifter. Jag är självklart ledsen över att lämna bolaget men vet att Meter är i trygga
händer med Madelene vid rodret och jag önskar henne och teamet all lycka och
framgång.

Meter Television är ett av Nordens största produktionsbolag och ligger bakom cirka 30 tv-produktioner årligen. Några av formaten som producerats av Meter är Mästarnas Mästare, Lyxfällan, Sveriges Mästerkock, Mandelmanns Gård och Ex och the Beach. Dela sidan: