Dela sidan:

Gustav Radell har jobbat på Google i över 12 år. Under sin tid på nätjätten har han bland annat varit med och lanserat Android, Youtube och Google Maps. De senaste åren har han varit ansvarig för marknadsföringen för Googles konsumentprodukter i Norra Europa och även varit marknadschef för Googles svenska verksamhet.

Nu lämnar han bolaget för att ta över som global marknadschef på SEB.

– Det ska bli väldigt spännande och hedrande att få möjligheten att vara med och förädla SEB:s fantastiska historik av att vara en ledande bank i norra Europa. Genom min erfarenhet hoppas jag kunna bidra till det redan starka teamet på SEB och dess förmåga att förtjäna kundernas förtroende, genom att vara drivande i att bygga en bank för dagens bankkunder med morgondagens teknik, säger Gustav Radell.

För fyra år sedan tog han plats på Veckans Affärers lista 101 Supertalanger. På SEB kommer han att rapportera till Sara Öhrvall, chief digital, customer experience and communication.

– Gustav är en viktig rekrytering för den pågående transformationen av vår marknads- och kommunikationsenhet och jag är väldigt glad att få hälsa Gustav Radell välkommen till vårt team. Med sin erfarenhet av att använda den senaste tekniken för att bygga starka varumärken på flera marknader och framgångsrika produktlanseringar, blir han en fantastisk tillgång i arbetet med att framtidssäkra SEB, säger Sara Öhrvall.Dela sidan: