Dela sidan:

2009 installerade McDonalds den första laddstolpen på en av sina restauranger. Sedan dess har ytterligare 55 restauranger utrustats. Framöver kommer expansionen att fortsätta och på några års sikt hoppas McDonalds att alla restauranger med drive-in ska ha en egen laddstation.

Alla vet dock inte om att man på vissa McDonalds-restauranger kan ladda sin elbil, något McDonalds så klart vill uppmärksamma dem på. Därför har man valt att ta fram en egen version av "mackskyltar", de som vanligen visar bensin- och dieselpriser, där man förutom att informera om priset på en laddning även visar aktuella priser på Big Mac och Happy Meal.

Än så länge finns vägskyltarna på plats utanför McDonalds restauranger i Mjölby och Munkedal.

– McDonald's har en gedigen historia av att vara med och utveckla laddinfrastrukturen längs Sveriges vägar. När allt fler väljer att resa eldrivet vill vi finnas där för att inspirera till goda val. Vår skylt är ett nytt och roligt grepp på ett klassiskt manér som gör just det, säger, Christoffer Rönnblad, marknadsdirektör på McDonald's i Sverige.Dela sidan: