Dela sidan:

I januari presenterade Bosch, världens största producent av hemelektronik, det nya konceptet "Like a Bosch". Med kampanjen, som frontas av en generisk hemmafixare, vill företaget ta en ledande position inom internet of things. Till 2020 räknar man med att IoT-marknaden ska växa till 250 miljarder dollar och tills dess har Bosch som mål att alla deras produkter ska ha någon form av uppkopplade funktioner.

När den första #LikeaBosch-kampanjen släpptes lyckades den göra succé. I nuläget har drygt 23 miljoner tittare sett klippet endast på Bosch egna Youtube-kanal (dock oklart hur många av visningarna som är köpta). Konceptet är framtaget av Jung von Matt.

– När det kommer till den uppkopplade världen leder alla vägar till Bosch. Det är kampanjens tydliga signal, berättade Boris Dolkhani, head of brand management på Bosch, i samband med att kampanjen lanserades.

Nu försöker Bosch återupprepa sin virala succé genom att släppa en i princip identisk version av den inledande filmen. Den här gången har man riktat in sig på uppvärmningen av hemmet och hur uppkopplade Bosch-produkter som värmepumpar och varmvattenberedare kan göra livet smidigare.

 Dela sidan: