Dela sidan:

I samband med att allt fler unga väljer att följa Greta Thunbergs exempel och skolstrejka för klimatet har det blossat upp en livlig debatt kring huruvida skolorna ska låta elever hoppa över lektionerna för att delta i klimatstrejkerna. 

Nu vill i alla fall rörelsen Fridays for Future, som startades av Greta Thunberg, göra det enklare för de elever som vill delta i strejken och samtidigt göra beslutsfattare medvetna om den opinion som bildas för att hotet mot klimatet ska gå före skolplikten.

LÄS MER: "Varumärkena som stänger – för Gretas kamp"

Men den nya appen "Go Climate Striking" kan elever och föräldrar anmäla sin frånvaro till sin skola när eleverna väljer att delta i skolstrejkerna för miljön. Samtidigt som appen skickar ett mail till skolan skickas en kopia av mailet till miljöminister Isabella Lövin (MP) och utbildningsminister Anna Ekström (S).

"Go Climate Striking" är framtagen av svenska Pwc Experience Centre, konsultbolaget Pwc:s kreativa avdelning. Dela sidan: