Dela sidan:

Det danska tandblekningsföretaget Smilebright marknadsförs med ett löfte om vitare tänder på tio minuter. Nu rapporterar bloggbevakning.se att det kritiserade preparatet marknadsförs av svenska influencers som Ellinor "Pdotter" Löfgren, Isabella Löwengrip och Gertrude Tornvall.

Danmarks Radios rapporterar att tandblekningsmedlet kan vara skadligt då det innehåller 75 gånger mer väteperoxid än vad danska konsumentverket tillåter. Smilebrite tillbakavisar att produkten innehåller substansen, men laboratorietester som DR låtit utföra visar höga nivåer, 7,5 procent jämfört med tillåtna 0,1 procent. 

I marknadsföringen poserar Isabella Löwengripmed Smilebrights produkt i ett inlägg med rubriken "Ett bländande leende", en bild som även används på Smilebrights hemsida.

Både Gertrude Tornvall och Ellinor Löfgren har raderat sina inlägg enligt Expressen som har personerna utan framgång. På Smilebrights egen hemsida framgår att företaget fortfarande samarbetar med bloggare och influencers samt att de letar efter nya varumärkesambassadörer.Dela sidan: