Dela sidan:

 Garbergs har sedan flera år arbetat med drivmedelsbolaget St1 och konceptet ”Ett annorlunda sätt att tanka”. I årets filmer som lanserades i våras har de skapat tre performance art-uppträdanden som på ett humoristiskt sätt landar i att St1 erbjuder sina kunder att betala tankningen med mobilen.

Filmerna har nu blivit antagna till internationella konstfestivalen Anima Mundi som äger rum under prestigefulla Venedigbiennalen. 

Kreatörerna Fredrik Sundqvist och John Lundquist Coey på Garbergs kommer åka ner till Venedig för att presentera verken.

– Det känns kul att få visa upp projektet i den här kontexten och att helt och hållet få fokusera på den konstnärliga delen av reklam, inte bara prata om det affärsmässiga och strategiska, säger Fredrik Sundqvist i ett pressmeddelande. 

Utställningen som fokuserar på videokonst, foto, målningar och performance art väljer ut konstnärer från hela världen. Höstens utställning öppnar torsdag den 3 oktober på The Room som ligger alldeles intill Markusplatsen.

Fredrik Sundqvist och John Lundquist Coey kommer vara på plats i tre dagar, och förutom The Room kommer de även presentera filmerna och fotografierna på Palazzo ca’ Zanardi.  

Se filmerna här:

St1_Radjur_30s_TVC from Garbergs on Vimeo.

St1_Electro_30s_TVC from Garbergs on Vimeo.

St1_Gunga_30s_TVC from Garbergs on Vimeo.Dela sidan: